Molo is OEKO-TEX gecertificeerd


Als onderdeel van haar langetermijnstrategie om haar duurzame productie en producten verder te ontwikkelen, kondigt Molo aan dat alle iconische allover bedrukte textielproducten in jersey vanaf de lente / zomer 2016 gecertificeerd zullen worden conform de wereldwijde Oeko-Tex Standaard 100. Oeko-Tex is de toonaangevende certificering van textielproducten die worden getest en goedgekeurd op basis van de internationale eisen van de internationale Oeko-Tex organisatie inzake de chemische inhoud van textiel, die het lichaam schaden of vermoedelijk schaden. Molo is gecertificeerd in productklasse 1, dat is de zwaarste productklasse omdat het betrekking heeft op textiel dat dichtbij het lichaam van kinderen wordt gebruikt.

Mogens Jepsen, CEO van Molo, zegt dat Molo al lang Oeko-Tex gecertificeerd wilde worden. Hij zegt, “Verantwoordelijkheid is zeer belangrijk voor ons. Duurzaamheid is al lang belangrijk voor Molo, maar het is belangrijk dat we de Oeko-Tex Standaard 100 certificering krijgen, omdat het onze klanten vertrouwen geeft in de producten die zij kopen en garandeert dat deze producten nooit chemische stoffen of andere schadelijke stoffen bevatten die schadelijk zijn voor de gezondheid van hun kind."

De allover bedrukte jerseyproducten vormen een groot deel van de Molo collectie. Vanaf december 2015 kunnen onze klanten Oeko-Tex gecertificeerde tops, t-shirts, leggings, jurken, kleding, accessoires en dekens kopen voor zowel juniors als baby's - en dit allemaal zonder zich zorgen te hoeven maken.

 

“En we zijn nog lang niet klaar. We willen verder bijdragen tot de verantwoordelijke productie. We zijn van plan om in de toekomst meer productgroepen te certificeren," zegt CEO Mogens Jepsen.

Molo benadrukt sociale verantwoordelijkheid om een duurzame toekomst te waarborgen. Molo werkt uitsluitend samen met gecertificeerde leveranciers, waarvan 90% BSCI en / of Oeko-Tex gecertificeerd zijn. Ongeveer 95% van de leveranciers van technische buitenkleding zijn Bluesign gecertificeerd. Bovendien moeten alle Molo leveranciers als een natuurlijk onderdeel van hun samenwerkingsverband met Molo voldoen aan de REACH-regels die door de Europese Unie zijn gecreëerd om de persoonlijke gezondheids- en milieunormen te verbeteren en te waarborgen. Molo zorgt ervoor dat chemicaliën die worden genoemd in de EU-observatielijst over mogelijke problematische chemicaliën niet gebruikt worden.

De looks bekijken