GOEDE KWALITEIT EN HOGE PRODUCTVEILIGHEID
Bij Molo vind je kleding die Oeko-Tex Standard 100 gecertificeerd zijn, dit is 's werelds toonaangevende productlabel voor het meten van schadelijke stoffen in textiel.

Oeko-Tex Standard 100 is een gerenommeerd productlabel dat garandeert dat een product is getest en goedgekeurd, voor het gehalte aan schadelijke stoffen en chemicaliën in textiel, volgens de vereisten van de internationale Oeko-Tex-organisatie. Alleen producten die aan deze vereisten voldoen, mogen het etiket als bewijs dragen.

Bij de aanschaf van Oeko-Tex Standard 100 gecertificeerde kleding voor je kinderen, kun je er zeker van zijn dat de kledingstukken volledig vrij zijn van schadelijke en allergene chemicaliën.

Koop hier Oeko-Tex gecertificeerde kleding
WAT BETEKENT OEKO-TEX STANDARD 100 GECERTIFICEERD?
Oeko-Tex Standard 100 is een wereldwijd productlabel dat bijdraagt aan een hoge productveiligheid, omdat consumenten ervan verzekerd zijn dat gecertificeerde producten geen schadelijke stoffen bevatten.

De vereiste criteria van de Oeko-Tex Association zijn vaak veel strenger dan nationale normen. Aan de producten worden dezelfde eisen gesteld, ongeacht het land waarin ze worden geproduceerd en geanalyseerd. Door uitgebreide productcontrole en regelmatige bezoeken aan textielfabrikanten zorgt Oeko-Tex voor verantwoord gebruik van chemicaliën.

De strengste eisen zijn de artikelen voor baby's en peuters tot 3 jaar oud. Tevens artikelen die in contact met de huid worden gedragen hebben strenge eisen.

De voorwaarde, voor het behalen van de Oeko-Tex Standard 100-certificering, is dat alle onderdelen van het artikel aan de vereiste criteria voldoen. Alles, zoals naaigaren en applicaties, ritsen, klinknagels enz. zijn volledig getest.

De Oeko-Tex associatie past de eisen voortdurend aan, zodat ze voldoen aan de nieuwste voorschriften op het het gebied van toxische chemicaliën en de productie van textielproducten.

Je kunt hier meer lezen over de Oeko-Tex Standard 100-certificering.
Koop kleding met het Oeko-Tex certificaat
HOE WEET IK OF EEN PRODUCT OEKO-TEX STANDAARD 100 GECERTIFICEERD IS?
Alleen producten die voldoen aan de Oeko-Tex-norm hebben toestemming om het etiket te dragen.

Op de website van Molo kun je zien of een product Oeko-Tex Standard 100-gecertificeerd is. De certificering wordt vermeld in de productbeschrijving en het symbool verschijnt naast de afbeelding van het product. Bovendien staat op het prijskaartje van de kleding het Oeko-Tex Standard 100 etiket en het referentienummer.
Koop hier
MOLO EN DUURZAAMHEID
Het is belangrijk voor Molo dat de producten, die in contact komen met de kinderhuid, vrij zijn van schadelijke chemicaliën en stoffen . Daarnaast is het ook belangrijk dat de kleding van Molo wordt geproduceerd op een manier waarbij er minimale impact is op het milieu van de planeet.

Als merk willen we ons duurzame profiel vergroten en elke dag werken om onze eerdere prestaties te overtreffen. Bij Molo is het van het grootste belang dat we het voortouw nemen op het gebied van gezondheidsvriendelijke textiel en de algemene verantwoordelijkheid voor onze gemeenschappelijke planeet.

Daarom zijn we ook GOTS-gecertificeerd (Global Organic Textile Standard), wat inhoud dat we biologische kinderkleding aanbieden die voldoen aan de strengste sociale- en milieueisen tijdens het productieproces van onze kleding.

Lees meer over GOTS