Verantwoordelijkheid


Onze verantwoordelijkheid - om de volgende generaties te beschermen

We hechten veel belang aan duurzaamheid en gaan daarom ook te werk volgens de 10 principes van UN Global Compact. Lees hier meer over deze principes. Onze gedragscode is gebaseerd op deze principes en onze leveranciers hebben allemaal onze gedragscode ondertekend. Wij werken op een strategische manier om nauwe relaties te creëren met onze leveranciers die kunnen uitgroeien tot zakelijke partnerschappen. Wij bezoeken hen regelmatig om de productiefaciliteiten te inspecteren en te kijken of ze voldoen aan de normen die we in onze gedragscode hebben vastgesteld. We werken alleen samen met leveranciers die op een of andere manier gecertificeerd zijn. Ongeveer 90% van onze leveranciers heeft bijvoorbeeld een BSCI- of Oeko-Tex certificaat of beide, en 95% van onze technische buitenkleding leveranciers zijn Bluesign-gecertificeerd - om maar enkele voorbeelden te noemen.

Wij eisen dat al onze leveranciers voldoen aan de REACH-richtlijn. REACH is een verordening van de Europese Unie ter verbetering van de bescherming van de menselijke gezondheid en het milieu. Lees hier meer over REACH. Op onze lijst Chemische Beperkingen hebben we ook alle verboden stoffen op de observatielijst van REACH verbannen. We testen onze producten regelmatig met behulp van onafhankelijke testbedrijven om ervoor te zorgen dat onze beperkingen en REACH-richtlijnen te allen tijde worden gerespecteerd.

Het partnerschap dat we hebben met onze leveranciers wordt zeer gewaardeerd, omdat dit zorgt voor een eerlijke communicatie over de uitdagingen die we tegenkomen tijdens onze reis om steeds meer duurzaam te worden als merk en als industrie.

Het is onze verantwoordelijkheid om toekomstige generaties veilig te stellen door te kiezen voor milieuvriendelijke materialen en door de normen vast te stellen waaraan onze leveranciers moeten voldoen. Onze kinderen vormen de toekomst. 

De looks bekijken